lördag 16 januari 2010

Begreppet informationslogistik är inte tillräckligt känt

Just nu har Sigma Kudos en platsannons ute som rubriceras "Teknisk projektledare informationslogistik". När de ska räkna upp vilken profil kandidater bör ha står det dock "Akademisk examen inom systemvetanskap [sic!], datalogi eller motsvarande". Tyvärr inte ett ord om informationslogistiker...

Visst använder fler och fler företag begreppet informationslogistik för att beskriva tjänster inom informationsöverföring, men det vi lär oss på utbildningen är bredare än så*. Om det är den snävare betydelsen som får fäste i allmänhetens medvetande tror jag många verksamheter kommer att missa vad informationslogistiken/informationslogistikern skulle kunna göra för dem. Det vore tråkigt. Inte minst för mig som skulle få en mer avgränsad arbetsmarknad, men också en missad möjlighet för företag/myndigheter/ideella organisationer. Den stora frågan blir då: Hur ska man bära sig åt för att sprida den bredare betydelsen? Lämna gärna tips!

*Malmö högskola har en 7,5hp-kurs i informationslogistik, men den verkar fokusera system för logistikbranschen.

2 kommentarer:

  1. Inom kort (vilket i praktiken kan vara ganska långt fram i tiden) kommer en portal upp för informationslogistiker som förhoppningsvis kan hjälpa till att sprida begreppet. Det beror lite på hur det går med resurser och finansiering.

    Kolla HR Sverige för ett exempel på hur det skulle kunna se ut. http://www.hrsverige.nu/

    SvaraRadera