torsdag 15 oktober 2009

Harry, tidsförvall och öd

Det blev en härlig spelkväll igår. Att spela Alias brukar ju vara rätt roligt och när samtliga fem deltagare är i det närmaste utmattade är det mycket som blir extra kul. Fyra av oss hade skrivit den jobbiga tentan. Den femte fyllde arton och hade kvällen innan tappat bort sin mobil, vilket genererat en hel del stress innan den återfanns sent på dagen. Förklarings- och slutledningsförmågan är ju inte direkt på topp när man är trött, men det ledde till många välgörande skratt.

Det går sällan att förmedla vad som var så roligt i efterhand, men det rubriken tar upp var några av kvällens höjdpunkter. "Harry" syftade på Peter Harrysson som skulle leda fram till efternamnet Petersson. Det lustiga var att trots omkastningen av namnet tänkte gissaren också på Peter Harrysson, men kunde inte komma på hans efternamn... En förklaring som inbegrep snö ledde länge till "tidsförvall" innan en omväg via "köra på engelska" gav det korrekta "tidsfördriv". Kvällens största skratt genererades nog dock av ett med stort allvar och eftertryck framvrålat "öd". Det kom som svar när den som förklarade frågade efter roten till det nyss givna förslaget "ödet" i avsikt att få fram den obestämda formen "öde".
Som de säger på engelska: I guess you had to be there...

Eftersom det var födelsedag blev det också lyxfika (överraskning för jubilaren) med tårta och kakor. En i övrigt jobbig dag fick alltså en synnerligen god avslutning på mer än ett sätt. :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar